Maart 2019 – Bouwen aan een netwerk

Inmiddels hebben we er met ZEVEN heel wat proefopnames opzitten. Op vrijdag 22 maart staan de eerste ‘echte’ opnames van Blikopener gepland. Dat is zeker een mijlpaal na de vele proefopnames die we een jaar lang hebben gedaan om ons team te trainen in dit werk. (Deel van ons team worden? Geef ons een seintje!)

Om een project als dit op poten te zetten, hebben we een breed draagvlak nodig. Daarom bouwen we stevig aan een netwerk rond ZEVEN. We leggen contacten met christenen van verschillende gemeentes die ook met media bezig zijn.

Zo zijn we ondertussen al 4 keer samengekomen met een soort van ‘christelijk media overleg comité’. Daarin zitten een aantal grotere christelijke mediaspelers.

Zo is er:
– TWR, oftewel Trans World Radio, een wereldwijde radiozender, die Gods Woord uitzendt tot in landen waar christenvervolging is, zoals Noord-Korea en het Midden-Oosten.
– United 7 is een mediaplatform dat mediaondersteuning biedt aan christelijke initiatieven.
– ERTS, de Evangelische Radio- en Televisie Stichting, heeft jarenlang zendtijd gehad op Eén, Canvas en Radio1 voor evangelisch geïnspireerde programma’s. (De ERTS is in 2016 van minister Sven Gatz moeten stoppen met uitzenden) De ERTS-medewerkers zijn bereid om aan een nieuw media-initiatief mee te werken.
– Wegwijzer is het blad van de EAV (Evangelische Alliantie Vlaanderen). Ook van hun kant wordt er ondersteuning geboden.

De medewerkers van al deze voornoemde platformen, en wij van ZEVEN, komen samen om te netwerken, ideeën te delen en te bekijken waar samenwerking mogelijk is. De voorzitter van de EAV, David Buntinx, woonde de laatste vergadering afgelopen januari bij en was bemoedigd over onze samenwerking, de passie en de ondernemingszin van iedere speler in dit overleg.

U leest het, dit is een werk van lange adem en heel wat gemotiveerde -en vooral door God geïnspireerde- medewerkers. Wilt u met uw gemeente/kerk/christelijke organisatie ook graag mee met ons aan tafel komen zitten? Neem snel contact met ons op! Wij kijken ernaar uit samen te werken!