Nieuws

Maart 2019 – Bouwen aan een netwerk

Inmiddels hebben we er met ZEVEN heel wat proefopnames opzitten. Op vrijdag 22 maart staan de eerste ‘echte’ opnames van Blikopener gepland. Dat is zeker een mijlpaal na de vele proefopnames die we een jaar lang hebben gedaan om ons team te trainen in dit werk. (Deel van ons team worden? Geef ons een seintje!)

Om een project als dit op poten te zetten, hebben we een breed draagvlak nodig. Daarom bouwen we stevig aan een netwerk rond ZEVEN. We leggen contacten met christenen van verschillende gemeentes die ook met media bezig zijn.

Zo zijn we ondertussen al 4 keer samengekomen met een soort van ‘christelijk media overleg comité’. Daarin zitten een aantal grotere christelijke mediaspelers.

Zo is er:
– TWR, oftewel Trans World Radio, een wereldwijde radiozender, die Gods Woord uitzendt tot in landen waar christenvervolging is, zoals Noord-Korea en het Midden-Oosten.
– United 7 is een mediaplatform dat mediaondersteuning biedt aan christelijke initiatieven.
– ERTS, de Evangelische Radio- en Televisie Stichting, heeft jarenlang zendtijd gehad op Eén, Canvas en Radio1 voor evangelisch geïnspireerde programma’s. (De ERTS is in 2016 van minister Sven Gatz moeten stoppen met uitzenden) De ERTS-medewerkers zijn bereid om aan een nieuw media-initiatief mee te werken.
– Wegwijzer is het blad van de EAV (Evangelische Alliantie Vlaanderen). Ook van hun kant wordt er ondersteuning geboden.

De medewerkers van al deze voornoemde platformen, en wij van ZEVEN, komen samen om te netwerken, ideeën te delen en te bekijken waar samenwerking mogelijk is. De voorzitter van de EAV, David Buntinx, woonde de laatste vergadering afgelopen januari bij en was bemoedigd over onze samenwerking, de passie en de ondernemingszin van iedere speler in dit overleg.

U leest het, dit is een werk van lange adem en heel wat gemotiveerde -en vooral door God geïnspireerde- medewerkers. Wilt u met uw gemeente/kerk/christelijke organisatie ook graag mee met ons aan tafel komen zitten? Neem snel contact met ons op! Wij kijken ernaar uit samen te werken!

Advertentie

Gebedspunten Oktober 2018

Bid je mee voor wijsheid en visie voor dit grote uitdagende TV-project?

  • Voor het samenbrengen van extra helpende handen om dit project uit te voeren.
  • Voor inzicht in het uitwerken van nieuwe programma-concepten die ons werden aangeleverd door ZEVEN-geïnteresseerden.
  • We danken voor de extra contacten die gelegd werden het afgelopen jaar, waarvan we sommige echt zien als door God gestuurd. “An appointment with God”.  Als je het zou willen plannen, zou het je niet lukken.

Bruggen Bouwen

ZEVEN is een groot uitdagend project dat veel geloof en gebed vraagt, maar ook extra handen en voeten om het te kunnen dragen en realiseren.
Zo hebben we goede contacten gelegd met Family 7 in Nederland. Zij willen ons bijstaan met raad en coaching.
Ook verrijkend en interessant zijn contacten met andere christelijke organisaties die betrokken zijn rond media en met wie we maandelijks samenkomen in een comité, waarin ook voormalige leden van ERTS (Evangelische Radio en Televisie Stichting). Als we de krachten bundelen, kunnen we meer verwezenlijken.
Wil jij graag meebouwen en een medewerker worden in ons team? Laat het ons weten via het invulformulier op onze website!

Blikopener

Blikopener is de naam van ons eerste Vlaamse christelijke tv-programma.
Het ZEVEN-team kende 1,5 jaar geleden nog niets van televisie maken. En hoe start je dan met een groot tv-project als je dit op je hart krijgt van God? Gewoon door te starten en het te doen.

“The secret of getting started is breaking your complex, overwhelming tasks into small manageable tasks. Then starting the first one.”
Mark Twain

En dit deden we met de wijsheid, het inzicht en de talenten die God samenbracht. We hebben veel bijgeleerd het voorbije jaar. Met vallen en opstaan.
Onze eerste twee demo-afleveringen werden afgewerkt door het ZEVEN Blikopener productieteam in juni 2018. Dat werk hebben ze geleverd met veel inzet en passie. We stuurden deze naar een aantal piloot-kijkers alsook naar Family 7 en vroegen naar hun evaluatie en commentaar.
Deze feedback was bemoedigend en leerrijk. We integreren deze momenteel in het Blikopener programmaconcept. Nieuwe opnames starten begin december 2018.

Lancering Website

Op 30 juli 2018 werd onze ZEVEN-website gelanceerd. Een mijlpaal in het project!
Via de website kunnen we het tv-project kenbaar maken, en meer informatie over het project bieden.
Belangrijk ook, zo kunnen we een database van mogelijk potentiële kijkers opbouwen die op de hoogte willen blijven van het project of eventueel willen meehelpen als ambassadeur (woord verspreiden), als ZEVEN-teamlid of als financiële ondersteuner en/of gebedsondersteuner.
Ben je geïnteresseerd om eventueel mee te helpen? Contacteer ons!
Ken je mensen die misschien interesse zouden hebben om deel uit te maken van ons team? Vraag hen contact op te nemen via de website!

A Divine Intervention

 

“A Divine Intervention” op 10 mei: topontmoeting in Amsterdam met de voorzitter van Eurospirit TV en totaal onverwacht… de voormalige directeur van de EO (Evangelische Omroep). Deze twee heren gaan ons ZEVEN-project ondersteunen en brengen zelfs ons eerste programma in Nederland op TV. God doet grote dingen op onverwachte momenten! Een hart onder de riem voor het Zeven-team .